lördag 28 mars 2009

Påskmiddagstipset av Angelshare


Jag letade efter en meny att bjuda på till Påsk och detta var en av de recept jag tror starkt på, fanns naturligtvis lite annat smått och gott också, egen mimossallad, heta ägg, sillrecept och små räkpajer. Massa roligt till en liten buffé. Hoppas ni finner detta intressant och ni kanske vill gå vidare för att leta själva, ja då är det bara att söka vidare på matklubben.se

AMassavancerad sökning
Monikas vitlöks och senapsgravade strömming
Super, supergod! Alla som smakat vill ha receptet. Barnens och vännernas favorit nr 1.En solklar rätt på påskbordet, julbordet och midsommarbordet. Midsommarafton äter vi alltid denna sill med dillkokt nypotatis och en grönsallad till. MUMS!

Källa:Uppladdad av: Monika46
Ingredienser 600 g rensade strömmingsfiléer

Ättikslag:

2 liter vatten

4 dl ättikssprit

4 msk salt

1 knippa dillkvistar


Sås:

3 dl lättmajonnäs

3 dl gräddfil

2 paket hackad dill, fryst 35 g 2 paket

hackad persilja, fryst 35 g1 paket

hackad gräslök, fryst 35 g2-3 pressade

vitlöksklyftor

3 msk fransk senap

2 krm salt

Svartpeppar, ganska mycket


Gör så här
Drag skinnet av strömmingsfiléerna och skölj dem noga. Lägg dem sedan i en skål eller spann med lock.Blanda vatten, ättika, salt och rör om noga, så att saltet löses upp. Tillsätt dillkvistar. Häll detta över strömmingsfiléerna. Sätt på locket och låt det stå 8-10 timmar (gärna över natten). Häll sedan av ättikslagen mycket väl.Sås:Till såsen blandas majonnäs och gräddfil. Rör ner senap, hackad kryddgrönt och krossad vitlök.Tar man fryst dill och persilja så går det jättefort att göra sillen. Smaka av med salt och svartpeppar.OBS!Till påsk- och julbordet delar jag sillfiléerna i små gaffelbitar, men till midsommar har jag hela sillfilléer i såsen. Varva såsen med den gravade strömmingen. Rör om väl. Låt den stå kallt i 1 dygn och mogna innan serveringen. Håller sig upp till en vecka i kylen.

Inga kommentarer: