onsdag 29 april 2009

Idag hygienkurs igår städ av kök

Idag ska vi resa till Karlstad på hygienkurs inne på Lernias lokaler. Blir nog en hel del de kommer ta upp där eftersom den håller på hela dagen. I går var vi på praktiken och var med och förberedde lunchmenyn till golfrestaurangen, det var hamburgare Dömles rökiga, kyckling i marinad, lax och massa annat gotta när vi gjort alla såser och dressingar så var det dags att gå upp till nya köket och grovstäda hela köket och det behövdes verkligen, så jag och maken skurade ned det från topp till tå och vi kröp fram på en del ställen, kan ni tänka er det två stora kroppar krypa runt för att tvätta Då vi fått allt klart så kom de upp med den mat vi så noga förberett och vi fick på kvällen vara med och provsmaka och ge betyg på maten, chefen lyssnade noga på vad alla hade att säga om rätternas sammansättning och om det estetiska samt priser, det var riktigt roligt. Våran kock Daniel frågade oss om vi skulle vilja hoppa in vid tillfälle och jobba och vi svarade ja, klart vi vill göra det och sedan så var det även chefens tur att fråga oss det samma innan vi försvann hem för kvällen Det kändes som ett riktigt bra betyg för oss! Vi trivs kanonfint och vi fick beröm för vårt utförda arbete så det gjorde att vi växte två centimeter denna dag. Underbart! Nej nu skall jag dricka upp mitt kaffe och göra mig klar för avfärd mot Karlstad måste hinna köpa lite frukt att ha med oss också så det är bäst att rappa på, vi höres efter kursen.

tisdag 28 april 2009


Kära så kära, turturduvor små.

Ett snabbt inlägg från en trött toka

Vi gick upp 06.30, sent så det blev stressigt värre, kasta i sig mackor och kaffe, rusa på toa, rasta hund, plocka ihop allt som ska med och iväg ut i bilen och en resa på 6,5 mil enkel väg, pust framme i tid. Har dessvärre haft huvudvärk hela dagen, men trots detta tyckte jag att teorin var rolig. Vi pratade om vegeterianer och veganer och att laga en allsidig kost till dem, en del näringslära och så kollade vi kostkoll som var innehållsrik och jobbade en del fritt med de ämnen vi är på i teorin för mig betyder det kokning och stekning.Vi är ett glatt gäng på skolan så dagarna går fort, för att inte säga bara säger poff. Lärarna är underbara så vi stormtrivs. I morgon ska vi på praktik på Dömle och vi börjar klockan 14.00, skall vara med och testa ut nya menyn på golfrestaurangen så det ska bli himla roligt, Daniel "kocken" pratade på att göra bland annat hamburgare så det blir alldeles säkert lärorikt för oss. Idag har jag fått tillbaka min klan Gourmetgommar som gavs till min make då jag spärrades på netlog efter att ha satt in bilder på min dotter som var lite V-Ringade och öppet så man såg rundningarna, nåja det löste sig ju till slut och snart får jag tillbaka min andra klan/grupp som heter angelshare´s vänskapsband och som min bästa vän fick ta över då de skickade den på henne,- tur för mig det för nu hjälper de mig ju att få tillbaka dem igen. Trist att skapa en sak och sedan bli av med det och för kort jag inte reflekterat att det skulle vara något galet i att sätta in, men nu har jag lärt min läxa och det blir censur av mina kort så det inte syns några rundningar :DJust nu är min dotter och köper ett par fina kokböcker till mig, de sålde ut i Forshaga på ICA och jag har redan köpt tre stycken i serien själv och nu köper hon de andra som fanns kvar i serien, fattas väl två men det gör ju ingenting alls det.Nu ska jag ta med mig läxboken in i tevefåtöljen och sätta mig och läsa lite mera så det fastnar någon gång! Så nu får ni ha det så gott för i kväll kära bloggvänner [hug]

lördag 25 april 2009

Detta är inte klokt, jag har blivit spärrad på Netlog


Det är otroligt, jag är spärrad på netlog, fattar inte ett dugg, jag har inte skrivit obscent och jag har inga porrbilder, dock har de spärrat en del bilder som inte jag tyckt varit så farliga, men som de tyckt haft porriga inslag tecknade bilder, men det skall väl inte föranleda något sådant här. Jag har bloggat där dag som natt praktiskt taget sedan jag startade sidan så det känns riktigt olustigt och jag har en massa goa vänner där ute, jag begriper inget. Har skrivit till dem för att höra vad som står på, varför de spärrat mig, det måste ju vara ett misstag eller?????

Nåja jag bloggar på här, fast det andra var min absoluta favoritsida så jag känner mig lite nere faktiskt, bloggandet är en viktig del i mitt liv, så man vill ju inte ha störningar där. Och jag som har egna klaner och massa annat där ute, jag blir ju rent av förbannad.

Men man får inte sörja allt för mycket över detta nu, ska ju slappa idag och se på teven, vi har varit ute på en långpromenad med Buddy och nu står maken i grytorna och skall göra min potatisgratäng, var till affären och köpte grädde förut idag och lite gotta till teven :-), väntar på att helpdesken skall höra av sig till mig angående netlog men ja jag vet inte om de arbetar på helger, under tiden försvinner mina vänner och min kontakt med dem.

Vi skall steka oss en stor köttbit och så skall vi ha potatisgratängen och cidersås. Mums sådant vi lärde oss på praktiken igår. Nåja medans maken gör mat skall jag läsa i min tidning NWT, där jag brukar lusläsa om det som händer och det som debatteras om, får se om jag kan finna några nya saker att blogga om senare, tills dess ha det gött i solskenet...
kan tillägga att de släppt in mig tillbaka nu och att jag spärrats för att jag lagt in foton som bröt mot vett och etikett, funderar på vad det kan ha varit, mitt barnbarn i badbaljan ca 1 månad gammal och min make med bar överkropp ute i första båten vi hade, fattar inget men huvudsaken är att jag kom in tillbaka igen..



Så här vackert men lite irriterad på denna stora fotograf, tittade snoken åt mitt håll.

Har börjat kockskola


Ja tänka sig att jag och maken har börjat studera på äldre dar, vi skall bli kockar :-), det är Lernia som har en kurs i sunne och vi går via arbetsförmedlingen så vi får aktivitetsstöd, hela 174 sek/dagen efter skatt. Visst är det fint, ger oss en månadsinkomst på 6800 ca tillsammans och hyran är 4500 sek, blir hårt detta. Men vi är ändå glada att vi kommit in här, vi har nu gjort en veckas utbildning och på måndagen så börjar vi med att göra mat på kursen i skolköket, jag skall göra avacadotoast med hovmästarsås, sen är det knivlära och skytillerkning i grupp. Veckan som gått har varit mycket givande och vår praktik på Dömle var JIPPI, så glad jag blev, fick göra massor av saker och det kändes riktigt roligt, pannacotta, parfait, potatisgratäng, rostade potatisar, smögenröra, svartrotspuré, fläskfilé i ugn, kocken gjorde också anka som vi noga studerade och avsmakade, vi fixade wokgrönsaker och fick göra cidersåser, gorgonzolasås, och rödvinssky. Häftigt och då vi for hem från vår praktikdag så gick vi på små lätta moln, som Pugh så härligt sjöng om i en av sina låtar på 80-talet, det var en riktigt bra dag och kvällen ägnade vi åt att umgås med dotter och svärson över en god middag, fast innan vi kom så långt tog vi en promenad runt tjärnet med våran goa vovve Buddy, på denna promenad såg vi först en groda och sedan en snok, kameran var med såklart så jag lyckades att fånga de små djuren på bild.

Uppseendeväckande artikel


Vilket underbart väder det blivit, varmt och skönt. Var ute och rastade Buddy och solen värmde så då får man allt lite energi. Kollade in på min netlogsida och den är knäpp idag visar inte mina bilder som byggts in i profilen, mina klanmärken och annat, skit trist, har provat allt men inget bättre resultat, nåja det kanske löser sig. Kollade makens sida och det var också lika så det är väl fel på netlog idag då, hoppas det fixas snart igen.
Buddy blev konstig då vi bar ute och rastade så nu har han gått och lagt sig för att sova, han åt gräs och sedan efter att ha bajsat la han sig ned och gnydde, konstigt, hoppas inte han blir sjuk har inte haft råd att fixa försäkringen ännu, men ska betala så fort det bara går. Man blir ju orolig för lillemannen, men kanske har han fått våran förkylning nu då.
Ja idag är dottern och Adde till mormor och morfar och hälsar på dem i Eda, men eftersom vi drack igår har det tagit en stund innan de farit iväg så ja då blev det visst surt där uppe. Inte lätt att vara alla till lags. Hade tänkt att ta en tur ut och fota idag får se vad det blir. Nu skall jag ta och läsa tidningen en sväng, NWT och se om det står något roligt att blogga vidare om idag. I går läste jag något som gjorde mig helt vansinnig hör och häpna men i jägarförbundets tidskrift Svensk jakt har man skrivit att rovdjuren kostar sveriges jägare 510 miljoner kronor i minskat jaktvärde vart enda år. Så nu har jägarförbundets biträdande riksjaktvårdskonsulent Daniel Ligné gjort beräkningar och säger nu till tidningen att det borde tas fram åtgärder för att kompensera jägarna för bortfall i jaktligt värde. Är de för faan inte kloka?? Är det en jävla penningindustri förunnat jägare våra vilda djur, jag säger bara FY FAAN, nu får de väl ta och ge sig! Det är upprörande att de skall ens titta på våra vilda djur i dessa termer och nog faan fäller jägarna sin kvot då de är ute i skog och mark. Skall vi börja så vill jag ha betalt för bortfall då jag som ICKE jägare inte får lov att vara i skog och mark för att inte mitt liv skall vara i fara och så vill jag ha betalt för det bortfall som gör att jag inte kan avnjuta och fotografera mera vilda djur på grundlag av att de dödas av jägare. Jo man skrev också att av de stora rovdjuren är det lodjuren som kostar jägarna mest pengar i minskat jaktvärde följt av björn och varg, så lägligt va eftersom det är dessa djur man önskar näst intill utrota i vårt avlånga land. Skärp er nu! Vi har alla rättigheter, var nöjda med det ni har.

söndag 19 april 2009


Min nya fina kaffekopp. Vi köpte oss en varsin kopp på Duka i Karlstad, fastnade för dem direkt så nu sitter vi här och skvimper kaffe i dessa vackra muggar.

lördag 18 april 2009

Vi fotade lite en dag jag och maken






















Här är lite bilder sedan vi hade vår fotodag ute i naturen jag och maken samt ett vackert foto av mitt barnbarn Isabelle.

Lördag, jag känner mig pigg och framåt. Har just fått i mig mina frallor och mitt goa kaffe "Löfbergs Lila" -de borde få ge mig reklampengar så ofta som jag ger dem PR, hihii
Ska snart avrunda bloggandet för en stund och gå ut i förrådet och rota efter gamla disketter samt att stuva om där ute nu när Konkursförvaltaren hämtat allt som stod i det andra förrådet, sen ja jag hoppas hinna fotografera lite också. Dottern och nye svärsonen var uppe med tuppen och rotade runt där uppe så jag vaknade tidigt idag, hörde dem gå runt, men ja då kanske jag får en del gjort i alla fall.
Ja det var i runda slängar vad som ska ske denna dag, jo sedan skulle den här utländska killen komma hit för att avhämta sina bilar, som han nu spunnit ända ned på underredet, vilka dårar, han ville visst att vi skulle dra lös honom. Jo jo har man inte jobb så får man jobb, kursen börjar på måndagen och jag väntar spänt på det, skall bli kul det här och nu har man fått lite energi efter att ha pratat med advokaten igår om makens trassel, han tror det skall gå hyfsat bra så vi får ju ge detta vårt hopp nu, själv oroar jag mig över min konkurs nu eftersom vi haft samma bokförare, ja jag vet inte det får gå som det går, jag fattar ändå inget av bokföring det var ju vitsen med att ha en bokförare som skulle ha dyra pengar eller hur, men ja i ett AB är man i alla fall ytterst ansvarig har jag fattat nu, så helt molnfritt är inte detta, men de bekymren får vi ta då i så fall. Nu skiner solen ute och fåglarna kvitttrar och det känns skönt att leva......

torsdag 16 april 2009

Torsdag morgon och jag spottar ur mig skit


Idag lite piggare, fortsatt så jävlas hostan nattetid och sömnen störs trots tablett att sova på, men ja det skall väl ge med sig. Startade dagen med att ta en promenad till apoteket och hämta ut medicinen så jag har det hemma när skolan börjar. Barnbarnen har också blivit sjuka nu, snuviga och hostiga, jobbigt för de små. Deras mamma likaså och hon har haft hög feber etc. Ute var det vackert väder idag och jag såg att det blivit mycket grönt de senaste dagarna och det blommar vackert intill brandkåren av blå blommor, vackert och man känner verkligen att sommar är på väg. Så skönt. Den ledighet som blir för oss i år är vecka 28 och 29 för då är det stängt på skolan annars har vi ju haft ledigt i en evighet bara det att det varit fattigt under denna period. Jag väntar på sjukkassans beslut om min sjuklön för 3 veckors sjukskrivningen jag hade, men istället kom det en lapp till att fylla i idag om vart jag jobbat och när jag jobbat etc, det tar ju aldrig slut va. Man väntar på pengar och man väntar på besked från a-kassor och inget händer, mest oroliga är vi nu när skolan ska börja och det gäller aktivitetsstödet för om vi inte är berättigade så blir det bara 223 kr/ dag minus skatt vilket ger dagsinkomst på 170 sek ca, ja inte mycket vi kan göra, vi har väntat i flerra månader nu utan att få svar. Bara att vänta vidare, men drygt är det verkligen. Kan inte fatta hur de tar hand om arbetslösa i detta avlånga land, regeringen borde ha stött till med pengar för att sätta in extra resurser som kan korta väntetiderna gällande detta, det är under all kritik att folk skall behöva vänta i 3-4 månader för att få svar om de ens skall få någonting. men Sverige är inte längre vad det har varit och vart det kommer att gå hän vet man väl inte man kan bara förvänta sig försämringar. Jag hoppas att min och makens framtid tryggas nu genom att utbilda oss, att vi därigenom kan få jobb i framtiden och då spelar det ingen roll om vi behöver röra på oss, vart vi bor numera spelar ingen roll egentligen, men klart man vill ju träffa barn och barnbarn också det var ju stora orsaken till att vi kom tillbaka från Spanien. Idag känns det lite lättare igen, igår hade jag rejäl depression efter att advokaten ringt och sagt att vi kan komma in på Fredag 14.00, för att diskutera vad som sker härnäst. Jag är så orolig att det sker något illa för oss nu, jag fattar inte vad de håller på med, maken har inga fel gjort. Jag säger bara det: STARTA INTE EGET FÖRETAG, det är ingen idé att slita man bankas ned i skiten oavsett och trillar ur systemet, finns inga trygghetspaket för den som drivit eget företag eller driver och värre kommer det att bli så GÖR DET INTE! Var kvar i tryggheten, känna att ni har försäkringskassa om ni blir sjuka och a-kassa om ni blir arbetslösa, mm. Slipp att vara rädd att någon hittar på att ni gjort fel då ni försökt få ihop allt var dag, nej att vara anställd är det enda idag, allt annat är farligt och kan sluta i katastrof som det verkar göra för oss precis just nu... Men ja man får starta om, bita ihop och tugga det sura äpplet, man får gråta och bäva och man får finna en livsgnista pånytt trots att många andra försöker släcka den om och om igen. Jag är så ofantligt trött och vet inte från dag till annan hur jag ska ta mig vidare med livet, men det måste ju gå så det går fram en dag i taget av sig självt även om man inte har gnistan och mår så bra....

onsdag 15 april 2009

Onsdag en ny dag


Onsdag eller lill Lördag som det också kallas har grytt, väntar på att de skall komma och hämta mitt varulager som står i skjulet sen är 100.000 POFF borta för alltid, jävligt roligt, sakerna har jag köpt in för mina löner då jag var anställd, skattade pengar och nu tar de allting. Det känns botten, men ja man måste ju vara ärlig och säga att sakerna fanns allt utom det råttorna tuggat på som jag fick kasta för att jag haft sakerna i kallförråd. Ska inte gnälla, får väl se utgången av det hela. Är så trött på allting nu så det spelar ingen roll längre, man har haft en gnista som inte verkar komma tillbaka mera. Man går upp, lever dagen och väntar på en ny dag som skall komma, precis så entusiastiskt är det, ja för det verkar ju som alllt jävelskap skall drabba oss. men vi har tak över huvudet så ja vi får väl vara glada för det kanske. Hör att barnbarnen flyttat in ovanpå oss nu för det springs hela tiden, Williams ben är som trumpinnar på mitt tak. Han började morgonen med att skrika som en besatt, hörde honom då jag var på toa där det är mindre isolerat och hans mor som är sjuk just nu måste känna sig road av detta, tur att hennes X ska ha barnen i helgen för dels så har hon kartongerna att ta sig an och så behöver hon nog vila sig lite. Influensan har tagit oss alla så vi har varit riktigt snuviga och hostiga ett par veckor nu och före det var det mag-och spysjuka så det har gått i ett med sjukdomar, men nu hoppas jag vi kan klara oss ett tag sedan för jag tycker vi haft våran beskärda del ett tag framöver. Nu är han här och plockar sakerna ur förrådet, han har att göra en stund, skall bara kolla så han inte rör något av det som stod i förrådet här då vi flyttade hit, sedan så är det ok för han att flytta allt. Först skulle han inte skriva på att han hämtat sakerna, men det fick han allt göra, jag vill ha bevis på att allt går rätt väg nu så inte jag far på något i slutänden, men nu har jag det klart här hos mig så ju fortare han blir klar ju bättre är det ju. Skall bli skönt då han försvinner härifrån, för detta känns i det inre på en att mista allt man satsat. Nog om detta nu jag har gråtit färdigt för idag. Fick se att dottern och de inte plockat in sakerna på trappan, datorn står ute och massor av andra saker som kan vara känsliga, jisses får väl hjälpa henne att bära upp skiten men slött är det vi körde ju hit sakerna. Har bankat på dörren men hon ligger väl och sover eftersom hon inte öppnar. Måste få liv i henne så vi får in sakerna, rislampan är fuktig och tavlorna mår inte bra av att stå så där ute heller, fotografier och mycket annat smått och gott som står på trappan. Förstår mig inte på dem när de gör så, det blir ju kaos av allt och jag menar dator ute i fuktiga luften kan ju bli kaos med den att den bränner eller slutar fungera. Dyra saker kunde ju ha blivit stulet också under natten, ja det är ju inte mina saker så jag ska väl inte gnälla. De måste ju lära sig att ta ansvar för sitt själva. Jag kanske skall gå ned och kolla då han lastar i sakerna så han inte får med något som inte skall med på lasset, maken har varit ute och rastat Buddy och nu rastar han sig själv hihiiii, så jag får väl ta detta själv. Skall över och knacka på granndörren igen också och se om hon öppnar. Sedan får jag väl återgå till att laga frukost och komma i gång med saker här i mitt hem, skall upp med en hel del saker som dotterna har inne i min lägenhet och det kan vara skönt att få bort allt så man kommer på rätt köl igen innan måndagen då vi börjar i skolan i Sunne. Ser fram emot det men bävar för matte och svenskprovet som ska avläggas, fast det får tas då. Idag är det fint väder ute så jag tror att en promenad kan vara på plats under dagen, 10 grader i skuggan, vindstilla så det måste bli en fin tur. Vi får se men det lutar åt det hållet! Kanske en kameratur i lugn och ro..eller en öde stubbe i skogen kunde kännas bra efter allt som händer här.

måndag 13 april 2009

Min vovve i väntan på BUS


Här är min lille vovve Buddy i busartagen, står och väntar på att matte skall jaga runt han i lägenheten och hoppas få tag på hans leka, riktig smupp. Ja och nu sitter jag här efter timmar av bloggande och funderar över middagsmaten, vad jag skall hitta på, min make har tandvärk så han är inte så alert och jag tror inte det känns så piggt på att äta heller, men mat i maggen måste man ha. Får ta en vända i frysen och titta över vad som kan bjudas :-)
Ja sen skall jag köra grabben tillbaka till hans mamma i Forshaga efter vi ätit. Väntar på att morgondagen skall gry och bli en ny dag så maken får ringa till tandvården innann han helt förgås. Stackars!
Ja så är det, bröllopsdag igår och den firades inte kan jag lova för vi hade ju barn på besök och maken har ingen firar lust, tandvärk kan konsten att förstöra allt. Nej nu får jag ta tag i det som skall göras här så jag säger hej så länge till bloggvärlden...

söndag 12 april 2009

Påskkärring på besök


Påsk med allt som hör till denna högtid, påskkärringar, påskris och påskägg, detta år såg jag endast en påskkärring och det var min nye svärson "Adde", vi spexade till honom lite eftersom han inte kom som den utlovade kycklingen jag förväntade mig. Grabben är lättsam och vi tar varmt emot han i vår familj som han just till Påsk inträdde i. Hennes X är nog inte allt för glad över denna överraskning, men så är livet man rår inte för sina känslor. På tisdag så blir vi också grannar med varandra, för då flyttar Helena och Adde in i sexrummaren ovanför oss, roligt och där kommer de små barnsbenen trumma runt på golven hehe mitt tak så jag kommer säkert höra dem. Ja lagom till påsk kom också förkylningen vilket jag välkomnar mindre, är hängig och inte alls så alert jag hoppats vara just idag då det är min 6:e bröllopsdag, ja livet kan inte bara vara lätt :-)
Det blir inget speciellt firande idag utan vi får ta det som det är, vi hade också lovat Christian att komma just idag så då blir det dåligt med romansen, men det får vi väl ta igen. Idag tittade också svågern in med sin respektive, det hördes lång väg då de gled in på sin Harley för den brummar så gott, rolig visit inte alls så ofta man träffs som man kanske önskat men ja de kommer ibland och det är riktigt härligt med deras friska fläktar. Nu kvarstår väl endast en vecka så börjar vi kockskola sen, ser fram emot det nu kanske kan få något riktigt bra jobb i slutänden.
Ja nu skall jag fortsätta med maten så vi höres väl snart igen kan jag tro, tills dess ha en fortsatt trevlig PÅSK!

torsdag 9 april 2009

SM-GULDET KOM HEM TILL KARLSTAD IGEN


SM-GULD ja vad kan man säga, det är fantastiskt, man känner sig såååå glad och livet är toppen, skall till Karlstad och fira guldgossarna idag och ta massor av kort, matchen igår bjöd på allt och det var underbart att vara på plats denna guldkväll. Det är en yra, svindlande känsla att hålla på ett lag som Färjestad som kan bjuda på så mycket och just i år var det extra kul att ta ett Guld då Jörgen Jönsson spelade sin allra sista match. Han fick göra MÅL och han fick avgå med ett sista GULD, även Totto som varit en klippa i många lägen på backposition skulle avtackas och jag läste att han också hade sin födelsedag i går 38 år fyllde han, nu försvinner även han från Färjestad och de korridorer han trampat runt i 15 långa år. Det blir skiften till nästa säsong igen, nya tider stundar men först skall det firas rejält att FÄRJESTAD har tagit GULD......

onsdag 8 april 2009

Jag nosar på ett SM-GULD


Ja efter gårdagens drabbning i LLA så nosar jag liksom andra suporters GULD till kvällen Matchen var ingen höjdarmatch och då man stod på ståplatsläktaren hade man hjärtat i halsgropen mer än en gång kan jag lova, det var ett uselt spel av FBK och tidvis verkade de vara helt disorienterade, fann inte varandra, slarvade i egen zon och HV71 tryckte på. Domaren var en total flopp och kunde helt enkelt med sina misstag ha avgjort allt denna kväll, men FBK reducerade till 2-2 och vi gick mot förlängning, en hård och tuff sådan, med tilldömd straff som Gustavsson enkelt fångade in och fick motståndaren att mest se ut som en liten skolpojke. Till slut så kunde Marius Holtet i alla fall ge oss seger för kvällen och idag kan det bli GULD, FBK leder matcherna med 3-1 och behöver då bara en seger till, vilket jag är övertygad om att det kommer bli i kväll i LLA och där jag som igår kommer stå och skrika och sjunga i min gröna peruk, härliga tider, härlig stämning, fast idag hoppas jag att FBK spelar ett vackrare spel igen, en mer samlad trupp som kan spela hem VICTORY till Karlstad igen. Underbara Färjestad, måste bara få Guldet och låta vår egen guldgosse avsluta karriären med pokalen... Jörgen Jönsson bör få sitt sista GULD, med sitt Färjestad ett rättvist avslut i Hockeyvärlden

tisdag 7 april 2009

Besökt min dotter i Borgvik




Gjorde ett besök hos dottern med nya bilen och träffade då Isabelle och nytillskottet Molly en liten valp på 8 veckor, blandning mellan Rottweiler och schäfer. Isabelle var den enda som var vaken när vi kom men sen så vaknade även Gabriel så vi hann att träffa honom.
Lilla Molly var så söt och rar, riktigt duktig, kissade ute så det blir nog bra, skall bli kul att se henne växa upp.

onsdag 1 april 2009

Idag grytan på bordet


Ja idag gjorde jag en gryta på fläskbitar och älgfärs, bönor och annat smått och gott. Helena är på besök så vi skall gotta oss lite och till dessert blir det hemgjord cheesecake, mums en helt vanlig onsdag som det är idag. Morgonen började med att läkaren ringde och frågade om hur medicineringen har artat sig om det gått bra och så talade han om att han skall skriva ut mera för jag skall äta medicinen i 6 månader för att effekten skall kvarstå och det kändes skönt för jag var rädd att de skulle ta bort den nu när jag äntligen börjar må lite bättre. Han skulle också skriva ut ett recept till på nattmedicinen så det känns bra. Annars så skiner solen ute idag och energin sprudlar inombords så det är bara fint, längtar till AF besöket på fredagen då man kan få klara besked om att börja på kockskolan i Sunne. Det skulle verkligen var roligt att kunna gå den kursen. I morgon så skall jag träffa kuratorn igen och så skall maken till sjukgymnastiken i badhuset och då det är klart skall vi till Kristinehamn en tur, får se om vi får ta Helena och barnen med till Karlstad för hennes gubbe vägrar komma hem då hon skall till DialOn på arbetsintervju, ja inga tankar på framtiden där.... Bäst att inte säga mer, men man blir ju förbannad! Tjatar på henne att tänka på sig själv lite, men ja hon älskar sin guuube säger hon, varför vet jag inte för han förtjänar det verkligen inte Nog gnällt om detta nu! Skall sätta mig och öva lite på måttenheter inför ett eventuellt matteprov, tänkte passa på att kolla recept och göra omräkning på det för att veta hur mycket man skall ha för säg 23 pers eller något, sånt man måste kunna beräkna när man ska bli kock, usch jag har då aldrig vart vän med matematiken, känner mig vettskrämd inför detta. Men nu skall jag öva lite så får man hoppas det går bra sen. Några visa ord: Att tänka fritt är stort, men att tänka rätt är större